Eigenhuis Schilder – Schilderwerk aanvragen

Hoe zorg ik voor een goede uitvoering van mijn schilderwerk?

Hoe zorg ik voor een goede uitvoering van mijn schilderwerk?

Je bent weer terug van vakantie en waarschijnlijk ook weer aan het werk. Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar wellicht heeft jouw woning ook nog een kleurtje nodig?

Het is al bijna september en het is wenselijk dat het schilderwerk nog voor de winter is voltooid. In dit blog leg ik uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een schildersbedrijf en hoe je een overhaaste beslissing kunt voorkomen.

1. Kies voor een gecertificeerd schildersbedrijf

Stichting AF-Erkenningsregeling aan de hand van een aantal belangrijke kwaliteitseisen. Bedrijven die aan deze eisen voldoen, krijgen van de stichting het officiële AF-keurmerk. Hiermee werk je als bedrijf volgens de laatst geldende kwaliteitsnormen binnen de schildersbranche. Het keurmerk borgt zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid.

2. Zorg dat het schildersbedrijf een centrale planning heeft

Kijk goed of het bedrijf zijn planning centraal in beheer heeft. In sommige gevallen is het zo dat het bedrijf het schilderwerk uitbesteedt aan zelfstandige schilders die zelf de planning beheren. De uitvoerende schilder is vaak lastiger te bereiken en niets is vervelender dan een afspraak die iedere keer wordt verzet of dat je een dag van tevoren te horen krijgt dat de schilder de volgende dag op de stoep staat. Voorkom problemen in de planning en laat het over een bedrijf met centrale planning.

3. Vooruitzicht in de uitvoering van het schilderwerk

Niets is vervelender dan er na opdracht achter komen dat het schilderwerk niet meer dit jaar uitgevoerd kan worden, omdat de agenda van het bedrijf vol is. Vraag dan ook vooraf of het mogelijk is om het schilderwerk voor de winter uit te laten voeren. Zo voorkom je teleurstellingen.

4. Zorg ervoor dat je het vertrouwen voelt.

Het klinkt misschien cliché, maar een goed gevoel bij een bedrijf is misschien wel het allerbelangrijkste. Bij persoonlijk contact merk je al snel genoeg of er correct en vriendelijk geantwoord wordt. Vraag gewoon eens verder en zorg dat het vertrouwen er is. Jij hebt geld dat je wilt investeren in jouw woning en daar mag het schildersbedrijf best voor bukken!

Door de vier bovenste stappen te volgen weet je in ieder geval zeker dat het schilderwerk in goede handen is, dat het door jou gekozen bedrijf kwaliteit levert en dat het schilderwerk voor de winter is uitgevoerd.

Bespaar dus niet op kosten welke de kwaliteit naar beneden halen en durf de vergelijking tussen verschillende schildersbedrijven te maken. Dit voorkomt eindeloze discussies en teleurstellingen omtrent de uitvoering!

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Kijk hier voor onze speerpunten , neem direct contact met mij op via 0342- 444 110 of stuur een mail naar [email protected]

Bron Eigenhuis Schilderplan