Eigenhuis Schilder – Schilderwerk aanvragen

Is die winterschilder echt goedkoper dan de zomerschilder?

Al decennia is het een bekend fenomeen, de winterschilder. Of het nu binnen- of buitenwerk is, in het laagseizoen bieden vele schilders hun diensten voordeliger aan. Maar waarom is dat zo? Het is dezelfde schilder die in de zomer aan uw huis aan de slag gaat…

Om daarachter te komen, zijn de verschillen tussen binnen- en buitenschilderwerk belangrijk.

Steeds weer die buitenkant…

Doordat de cyclus van buitenschilderwerk anders is dan dat van binnenwerk, keert het onderhoudswerk aan de buitenkant eerder terug. Gemiddeld wordt een woning eens in de 6 jaar volledig geschilderd. De weersinvloeden die bij ons kikkerlandje horen, spelen daar een grote rol in. Binnenwerk daarentegen, wordt gemiddeld eens in de 10 à 12 jaar opgepakt. Er is dus regelmatiger buitenschilderwerk te doen dan binnenschilderwerk.

Binnen schilderen? Dat pakken we zelf aan!

En dat is ook helemaal niet zo gek. Vaak hoeft er niet wiebelend op een hoge steiger gewerkt te worden en in de hoogwerker hoef je al helemaal niet. Daarnaast is dat lastige voorbereidende werk aan de binnenkant vaak niet of nauwelijks aan de orde. Daardoor maken veel consumenten de keuze om het zelf te doen.

Binnenwerk kan altijd, buiten schilderen niet

Hoewel er tegenwoordig ook ’s winters prima buitenschilderwerk mogelijk is, kan dat niet altijd en overal. Sommige woningen lenen zich er beter voor dan andere. En dan, als het vriest, hagelt of sneeuwt of die moessonregens in de zomer? Dan houdt het vaak gewoon op. Maar binnen schilderen, dat kan altijd. En natuurlijk staat de man aan de kwast ook liever droog binnen bij de kachel. Daardoor zal buitenschilderen afhankelijk blijven van de goed weer tijden van alle seizoenen door het jaar heen.

Het antwoord of die winterschilder nou echt goedkoper is, ligt eigenlijk voor de hand. Nee, het komt neer op vraag en aanbod.

Minder vraag naar binnenwerk, groot aanbod van schilders; betekent lagere prijzen.

Vandaar dat decennia geleden de winterschilder campagnes zijn gestart. Schildersbedrijven die continuïteit na streven zijn erbij gebaat hun werknemers ook in de winter aan de slag te houden. Dan kunnen zij in de zomer aan de grote vraag blijven voldoen. Daarnaast is het natuurlijk voor de gehele bedrijfsvoering beter om continue werk te hebben, waardoor kosten beter verdeeld worden en prijzen niet omhoog hoeven gaan.

Overheidssubsidie was er wel, maar die potjes zijn al jaren leeg. De schilders sporen hun eigen creativiteit aan om voor u een zo aantrekkelijk mogelijke actie op touw te zetten. En jazeker, ook wij bieden dit jaar weer winterschilderkorting. En voor onze Eigenhuis Schilderplan abonnees doen we er nog een schepje bovenop. U heeft dan niet alleen het gemak en zekerheid van het Eigenhuis Schilderplan voor uw buitenschilderwerk, maar u hoeft ook niet meer dat woonkamerplafond te sausen ☺.

 

Bron Eigenhuis Schilderplan