Eigenhuis Schilder – Schilderwerk aanvragen

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt. Het label is handig, want dit kan zorgen voor een lagere energierekening en lagere CO2 uitstoot. Daarnaast wordt zo het wooncomfort verhoogd. Wist u dat goede isolatie en dubbelglas belangrijk zijn voor een groen energie label en dus voor een hogere prijs voor uw woning? Dubbelglas verzorgen wij graag voor u, net als een frisse schilderlaag na het het isoleren. Wist u dat u zomaar 10% kunt besparen op uw schilderwerk met een Eigenhuis Schilderabonnement? HIER leest u meer.

Geen energielabel? €405,-… Tik maar af!

Om maar met de deur in huis te vallen: het energielabel is verplicht. Dit betekent niet dat u nu direct een energielabel moet aanvragen. Pas als u uw woning gaat verkopen of verhuren moet u een definitief energielabel hebben. Heeft u dit niet? Dan krijgt u een boete van €405,-. Toch prettig om te voorkomen! Die €405,- kunt u wel beter besteden aan een leuke nieuwe bank of aan uw vakantie.

Geld verdienen met een schilderabonnement

Met een energielabel bespaart u dus geld op bekeuringen en verdient u geld op uw woning bij de verkoop. Nu kunt u ook geld verdienen door het onderhoud aan uw eigenhuis. Bij ons kunt u gemakkelijk een schilderabonnement afsluiten waarmee uw woning klaar wordt gemaakt voor de verkoop. Hierdoor is uw woning ineens meer waard is. Bent u vervolgens verhuisd? Dan verhuist het schilderabonnement gewoon met u mee!

Over het energielabel

Het energielabel heeft een aantal klassen van A (Groen) tot en met G (Rood). Hierbij is A het energiezuinigste en G het minst. Als het goed is heeft u ondertussen een tijdelijk energielabel ontvangen. In januari en februari van 2015 zijn deze verstuurd zodat huisbezitters een beeld krijgen bij hun woning. Het aanvragen van een definitief energielabel gaat in een aantal stappen en kost ‘enkele tientjes’, aldus Rijksoverheid. Hier is dus nog geen duidelijk over. Als u uw woning binnenkort wilt verkopen kunt u alvast uw definitieve energie label aanvragen. Dit doet u hier. Nog even een nieuwe schilderlaag voor uw woning om de verkoop te bevorderen? Hier leest u wat wij u kunnen bieden aan voordelen!

Bron Eigenhuis Schilderplan