Eigenhuis Schilder – Schilderwerk aanvragen

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Gerard van Loenen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Gerard van Loenen. Na meerdere werkgevers 3 jaar geleden zijn eigen bedrijf gestart.

Stel je eens voor, wie is schilder Gerard en wat doet hij zoal?

Mijn naam is Gerard van Loenen en ik ben 56 jaar. Ik ben geboren en getogen in Amersfoort en woon dicht bij de binnenstad waar ik graag naar toe wandel. Ik zit al vanaf mijn achttiende in het schildersvak. Toen ik van school kwam heb ik eerst 2 jaar in een garage gewerkt. Ik voelde me in de garage een beetje opgesloten en wilde meer buiten werken en meer vrijheid ervaren.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb het vak geleerd bij schildersbedrijf Timmermans. Ik vond het toen wel eens lastig om telkens maar weer te wassen, te slijpen met waterproof schuurpapier en te repareren. Maar ik heb er nu nog dagelijks profijt van dat ik het vak zo grondig heb geleerd. Via Timmermans heb ik kennis gemaakt met het opknappen van monumentale panden, iets dat nog steeds mijn voorkeur heeft. Na ongeveer 3 werkgevers ben ik 3 jaar geleden mijn eigen bedrijf gestart, Van Loenen Schilderwerken. Met de start van mijn bedrijf, startte ook de samenwerking met Eigenhuis Schilderplan.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Laatst werkte ik bij een klant met een jochie van 2,5 jaar. Het was een periode dat het erg warm was. Dus het kleine mannetje Morris zat in zijn badje buiten. Hij zat dusdanig te spetteren dat mijn net afgeschilderde raamkozijn onder kwam te zitten. Dit was toch wel komisch. Een dag later was ik aan de andere kant aan het schilderen en ontdekte allemaal kleine verfhandjes op de ruiten. Je kon wel raden dat het allemaal kleine Morrishandjes waren. Uiteraard heb ik het weer netjes hersteld. Maar het zijn mooie dingen om mee te maken. En ook leuk om te noemen, er zijn ook klanten die aan het bakken slaan en mij volstoppen met heerlijke koeken. Gezelligheid alom!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag en rij een ritje op de motor, op mijn Harley Roadking. Ik lees graag en pak regelmatig de racefiets of loop een rondje hard. In het verleden deed ik dit zeer fanatiek, wat me ook 3 marathons opleverde. Nu ben ik ’s avonds toch ook wel eens een beetje moe, of wil ik graag liever thuis zijn met mijn vriendin Antoinette. In de coronatijd heb ik nog iets nieuws ontdekt, de sudoku!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Onderhoudstip voor het behoud van het schilderwerk, is om tijdens het ramen lappen ook een spons of lap over het houtwerk te halen. Dit schoonmaken zorgt ervoor dat het schilderwerk langer goed blijft. En nog een tip, als u dan stiekem toch eens zelf schildert, bewaar dan uw kwasten dan in de lijnolie voor een langer behoud van de kwastharen.

Wij leveren schilderwerk in

Voorthuizen, Barneveld, Woudenberg, Putten, Amersfoort, Terschuur Scherpenzeel, Stroe, Renswoude, Kootwijkerbroek,  De Bilt, Bilthoven, Soest, Soesterberg, Zeist, Baarn, Nijkerk, Leusden, Doorn

Schilder offerte aanvragen

 

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Bron Eigenhuis Schilderplan