Eigenhuis Schilder – Schilderwerk aanvragen

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Michel Velthuizen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Michel Velthuizen

Stel je eens voor, wie is schilder Michel en wat doet hij zoal?

Ik ben 48 jaar en zelfstandig ondernemer sinds eind 2013. Mijn bedrijfsnaam is MAXION Totaalonderhoud en verzorg o.a. schilderwerk binnen en buiten en verwerken 1k en 2k coatings voor vloeibare waterdichtingen. Door de jaren heen hebben we een mooi netwerk opgebouwd en kunnen hierdoor een beroep doen op gespecialiseerde vakmensen voor in en om uw woning.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik wilde graag met mijn handen werken. Binnen onze familie waren activiteiten in vele ambachten. Daardoor was het niet makkelijk een keuze te maken. Naast dat ik van tekenen hield werd al snel duidelijk dat van niets iets maken mijn aandacht trok. Door een schilder – oom in de familie – ging het balletje rollen en op de Technische School ontwikkelde dit zich meer. Hoe leuk is het om mensen blij te zien wanneer je hun bezit weer mooi hebt opgefrist en alles wordt onderhouden.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Als schilder binnen de particuliere markt ben je niet alleen schilder, maar ook een gesprekspartner en luisterend oor. Zo af en toe is een grapje op zijn plaats. Met een bewoner of collega’s onderling die zo hun eigen humor hebben in hetgeen dagelijks voorbij komt. Alles wel met een knipoog naar een ontspannen sfeer.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Naast de dagelijkse werkzaamheden zitten we graag in de zon. Vooral op zonvakantie waarbij we chillen, watersporten doen, plaatsen bezichtigen en lekker eten/drinken op de terrassen.

 

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Onze tip: Regelmatig onderhoud aan uw woning is waardebehoud. Naast een mooi glimmend plaatje is het belangrijk dat de ondergrond intact blijft. Dit laat nog weleens te wensen over door o.a. het laten verlopen van het onderhoud. Met een onderhoudscontract wordt dit voor u bijgehouden en alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd conform de gemaakte afspraken. Tip 2: Met goede communicatie zijn we vaak al een heel eind.

 

Schilder offerte aanvragen

 

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Bron Eigenhuis Schilderplan