Eigenhuis Schilder – Schilderwerk aanvragen

VvE beheer uitbesteden: 4 tips voor het inkopen van schilderwerk

Wanneer je als VvE het onderhoud en beheer aan bijvoorbeeld je appartementencomplex goed wilt regelen, is het vaak een goede optie om het onderhoud en beheer uit te besteden. Vaak vraagt een VvE dan ook veel en veelvuldig offertes aan voor  o.a. het schilderwerk en onderhoudswerk. Als VvE is het vaak het meest aantrekkelijk om te kiezen  voor de meest goedkope aanbieder. Het onderhoud kan immers al genoeg kosten. Toch is goedkoop niet altijd de beste keus. Lees hieronder 4 tips waar je op kunt letten wanneer je kiest voor het uitbesteden van het onderhoud en beheer voor bijvoorbeeld schilderwerk.

Tip 1 VvE beheer: laat je niet misleiden door het woord “goedkoop”

We zeiden al eerder dat het vaak aantrekkelijk is om voor een beheerpartij te kiezen die zegt “goedkoop” te zijn. Toch is het goed om de offertes kritisch te bekijken. Wanneer er een offerte wordt uitgebracht waarop gerekend wordt met het betalen per uur, kan het zo maar zijn dat de kosten uiteindelijk behoorlijk oplopen. Gemiddeld ligt een uurtarief voor VvE beheer tussen de € 75,- en € 115,- per uur. Wanneer er onverhoopt meerwerk bij komt kijken, kunnen de uren en daarmee de kosten snel oplopen. Een offerte kan in eerste instantie dus goedkoop lijken, maar kan uiteindelijk erg tegenvallen. Sommige VvE beheerders zullen je er van willen overtuigen dat er een uitgebreid ‘meer jaren onderhoudsplan’ nodig is, wat vaak alleen al 20 uur in beslag kan nemen. EigenHuis Schilderplan stelt  geheel kosteloos een onderhoudsplan op. Wij vinden dat horen bij onze service.

Tip 2 VvE beheer: kies voor een partij met de nodige ervaring

Wanneer je er over nadenkt om bijvoorbeeld het beheer van schilderwerk uit te besteden, is het natuurlijk fijn als je te maken hebt met een partij die verstand heeft van schilderwerk. Je kunt het vergelijken met een APK-keuring van een auto. Deze laat je ook niet voor een fietsenmaker doen, toch? Kies daarom voor een partij waarvan je het gevoel hebt dat deze ervaring heeft met dergelijk onderhoud. Dit kan veel tijd en daardoor ook geld besparen.

Tip 3 VvE beheer:  stel een contactpersoon aan

Dat de communicatie tussen iemand van de VvE en de uitvoerende partij soepel verloopt, is natuurlijk ook belangrijk. Natuurlijk moet jij of een door het bestuur aangewezen persoon af en toe  even rond lopen en kritische vragen durven stellen. Je wilt natuurlijk wel weten of het onderhoud goed wordt uitgevoerd! Wij bij Eigenhuis Schilderplan vinden na het schilderwerk, ook de  communicatie erg belangrijk. Wij adviseren dan ook om altijd een contactpersoon aan te stellen; iemand die elke dag bereikbaar is en ook elke paar dagen even rondloopt en  vragen kan beantwoorden of stellen. Zo blijf je ook op de hoogte van het schilderonderhoud.

Tip 4 VvE beheer: kies voor het gehele pakket

Door bij VvE beheer te kiezen voor een ‘meer jaren onderhoudsplan’, heb je als VvE de komende jaren geen omkijken meer naar het schilderonderhoud. Hierdoor houd je als VvE grip en controle op zowel de financiële als de technische kant van het onderhoud. En het scheelt natuurlijk een hoop tijd! Vaak loont het om gewoon even met VvE beheerders te praten. Hoor wat zij te zeggen hebben, leer daar van en laat ze een plan van aanpak maken met een advies. Vaak heb je daar veel meer aan dan alleen het opvragen van verschillende offertes. Heb je vragen over ons schilderonderhoudsplan of ben je benieuwd naar ons advies? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Bron Eigenhuis Schilderplan